כ-15 שחקנים רחובותיים עם צרכים מיוחדים צפויים לייצג את ישראל במשחקים האולימפיים
ביניהם, שני כדורסלנים חברי להקת "רוח חדשה" של רשת חוויות, שגם תתרום הופעה לערב ההתרמה שעורך ארגון הנבחרת "ספיישל אולימפיקס", במטרה לגייס את הכספים הנדרשים לנסיעה. מכירת הכרטיסים החלה!
משלחת מישראל המונה 25 ספורטאים ישראלים (מהרצליה, רעננה ואזור מרכז השרון) ומתוכם 15 ספורטאים מענפי ספורט שונים, מהעיר רחובות, תצא עם בני משפחותיהם למשחקים האולימפיים באבו דאבי, דובאי, שיפתחו ב- 14.3.
בתוך כך, שני חברי להקת "רוח חדשה" הפועלת במתנ"ס אושיות של רשת חוויות, אבי אליהו (30) ואיתי אברהם (30) נמנים גם הם עם הספורטאים המייצגים את העיר רחובות. השניים מתחרים בענף הכדורסל, וישתתפו ב-14.2.19, בערב התרמה מיוחד, שיאפשר את יציאת המשלחת לחו"ל. אתי מקדסי, מנהלת מתנ"ס אושיות: "רשת חוויות רחובות, נרתמה בגיוס עלויות הנסיעה לספורטאים, ותורמת מופע של להקת רוח חדשה, המשלבת נגנים עם וללא צרכים מיוחדים".
יעל אליהו, אמא של אבי ויוזמת ערב ההתרמה: "מטרתו של ערב ההתרמה, לגייס כספים עבור הנסיעה לספיישל אולימפיקס, שהשנה, בעקבות היעד במדינה ערבית, דורש היערכות גדולה יותר של אישורים, נוסעים ואנשי ביטחון. איתי ואבי, שניהם חברים בלהקת "רוח חדשה" של רשת חוויות הפועלת במתנ"ס אושיות, איתי הוא זמר בלהקה ואבי על תופים ושירה. לפני כשנתיים השתתפו שניהם באולימפיאדת חורף באוסטריה בענף ההוקי ושבו ארצה עם מדליית כסף. אבי ואיתי מתאמנים מספר פעמים בשבוע בענפי הספורט חוץ מכדורסל: הוקי, באולינג ואופניים. כל 15 המשתתפים מרחובות מתאמנים בעמותת ספורט "הרצון מנצח" שברחובות והשנה יוצאים לתחרות ספורטאים בתחום הבאולינג והשחייה".
האירוע ייערך בשעה 19:00 בכפר הנוער עיינות, ניתן לרכוש כרטיסים לערב התרמה במחיר סימלי של 50 ₪ בטלפון 054-4658131.
ספיישל אולימפיקס הוא הארגון העולמי הגדול ביותר בעולם לספורט משלב, הפועל למען אנשים עם מוגבלות שכלית התפתחותית ומשפחותיהם. יותר מ- 4.9 מיליון ספורטאים מ-177 מדינות, ולמעלה ממיליון מתנדבים מכל העולם, לוקחים חלק בפעילויות ובאירועים של הארגון ומעצימים את חייהם, באמצעות השמחה, האהבה לספורט, והאמונה שכל אדם יכול להצליח.